fbpx
Tag: Kulturë

tag: kulturë

Max Bunker konfirmoi: Stripi “Alan Ford” do t’i japë fund botimit me numrin 660 në maj 2024

Reagimet e fansave të komikeve “Alan Ford” nuk e kanë lëkundur autorin dhe botuesin Max Bunker, i cili në edicionin e fundit në Itali ka deklaruar se nuk e tërheq vendimin për t’i dhënë fund traditës 55-vjeçare të botimit të vazhdueshëm, informon Meta.mk. Komiku “Alan Ford” është vepër e Max Bunker, një pseudonim për skenaristin 84-vjeçar milanez Luciano Cecchi dhe Magnus,...

Maqedoninë në pozitën e 60-të sipas Indeksit të vendeve më të mira

Suedia mban pozitën e parë sipas stilit pozitiv të jetës. Islanda është në vendin e parë për kontributin për planetin dhe ruajtjen e klimës si dhe prodhimin minimal të materialit të dëmshëm dhe lëshimin e ulët të dyoksid karbonit. Britania e Madhe është prin për shkencë dhe teknologji, tregon Indeksi për shtetet më të mira. Këtë vit, kësaj liste i...

Taleski: Shtëpia e oficerëve do të shndërrohet në shtëpi kulture

Shtëpia e oficerëve do të shndërrohet në shtëpi kulture, ku do të mbahen ngjarje të ndryshme kulturore, shfaqje teatri dhe koncerte, deklaroi kryetari i komunës së Manastirit, Vladimir Taleski. "Në periudhën e kaluar Shtëpia e oficerëve kishte labirinth kompetencash, por tani do të mund të mbrohet në mënyrën më të mirë nga rëndësia e madhe kulturore dhe historike. Këto ditë...

Promovohet monografia “70 vite filarmoni maqedonase”

Ekzistimin e saj shtatëvjeçarë, Filarmonia maqedonase e shënoi me promovimin e monografisë, prej formimit të saj në vitin 1944 e deri më sot, në të cilën me dokumente, fotografi dhe dëshmi është shpjeguar zhvillimi i këtij institucioni më të vjetër muzikorë. Monografia e quajtur “70 vite filarmoni maqedonase” është vepër e autorëve Tina Ivanova dhe Roza Nolçeva- Angelovska. Ndërkaq, monografia...