fbpx
Tag: индекс

tag: индекс

Maqedoninë në pozitën e 60-të sipas Indeksit të vendeve më të mira

Suedia mban pozitën e parë sipas stilit pozitiv të jetës. Islanda është në vendin e parë për kontributin për planetin dhe ruajtjen e klimës si dhe prodhimin minimal të materialit të dëmshëm dhe lëshimin e ulët të dyoksid karbonit. Britania e Madhe është prin për shkencë dhe teknologji, tregon Indeksi për shtetet më të mira. Këtë vit, kësaj liste i...

Maqedonia është në vendin e 66-të sipas indeksit të korrupsionit në vitin 2015-të

Maqedonia është në vendin e 66-të sipas indeksit të korrupsionit në vitin 2015-të, tregon raporti më i ri i "Transparenc International". Indeksi bazohet në analiza ekspertësh për korrupsion në sektorin publik, në bazë të disa fakteve, si si liderët qeveritar në një shtet konsoderohen si përgjegjës për shkak të korrupsionit apo se janë të pagjobitur, nëse institucionet publike janë përkatës lidhur...