Sot në Gjykatën Themelore Shkupi 1, për bisedë informative do të dalin të dyshuarit në rastin “Fortesa”.

Gjykatësja Alesandra Pop Stefania në prezencë të prokurorit nga Prokuroria speciale, sot do t’i merr në pyetje të dyshuarit Goran Grujovski, drejtor i Drejtorisë së pestë në DSK, Gordana Jankulloska, ish ministre e brendshme, e cila tanimë ka arritur në gjykatë dhe tre persona tjetër të cilët ngarkohen për shkatërrimin e pajisjes së përgjimit.

Gjykatësja sërish do të vendos sipas kërkesës së Speciales për masën e paraburgimit për Goran Grujovski dhe masën e kujdesit kundër të dyshuarve tjerë në rastin “Fortesa” pasi Këshilli penale i Gjykatës Themelore Shkupi 1 ka pranuar ankesën e PSP dhe ka ndërprerë vendimin e mëhershëm të gjykatëses Aleksandra Pop Stefania.