Nuk kemi marrë vendi nëse do të hyjmë në Qeveri. Bisedojmë vetëm për emërimin e kryetarit të Kuvendit. Nuk i tërheqim nënshkrimet, do ta ndihmojmë procesin aq sa mundemi, deklaroi deputeti i Lëvizjes Besa, Afrim Gashi mbrëmë në emisionin “Top Tema” në “Telma”.

Ai këtë e deklaroi, pasi shefi i kabinetit të Ali Ahmetit, deputeti Artan Grubi mbrëmë tha se Lëvizja BESA ka tërhequr nënshkrimet që ia ka dhënë liderit të LSDM-së, Zoran Zaev, pasi kanë vendosur të mos e mbështesin propozimin që kryetari parlamenti të jetë Talat Xhaferi.

Gashi më tej tha se nuk e pengojnë procesin e zgjedhjes së kryetarit të Parlamentit dhe se ai mund të zgjidhet edhe pa ta, por vetëm duan të tregojnë se në këtë mënyrë dhe kushtëzime, qeveria e këtillë nuk do të jetë reformuese.

Sekretari i përgjithshëm i LSDM-së, Oliver Spasovski gjithashtu në “24 Analiza” në TV24 konfirmoi se BESA qëndron në shumicën parlamentare.