Organizata “Shoqëri e hapur” është e padëshiruar në Rusi

Prokuroria ruse sot konfirmoi se Fondacioni “Shoqëri e hapur” i Xhorxh Sorosit dhe Fondacioni “OSI Asistents” nuk janë të dëshiruar në Rus sepse ato paraqesin kërcënim për rendin kushtetues të Rusisë.

Zëdhënësja e prokurorisë, Marina Gridnjeva, deklaroi se vendimi është miratuar në bazë të kërkesës së Këshillit të federatës nga korriku i këtij viti, për përfshirjen e këtyre organizatave në listën e organizatave të padëshiruara.

Në listë mes tjerash janë edhe Fondi nacional i demokracisë, Instituti ndërkombëtarë republikan, Instituti nacional demokratik për çështje ndërkombëtare dhe “Freedom House”.