Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, присуствува на регионалната конференција што вчера и денеска се одржува во Тирана.

На регионалната конференција, главна тема е превенција од корупција на локално ниво.

Регионалната конференција е организирана од УНДП, антикорупциска мрежа на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД) и Регионалната антикорупциска иницијатива (РАИ).