Мобилната апликација „National Park Galicica“ им овозможува на сите посетители да ја искусат невидената убавина на Националниот парк „Галичица“ на едноставен начин, каде што најважните информации се достапни на едно место.

Преку мобилната апликација, сите љубители на природата, па дури и оние кои не се во можност да го посетат паркот, имаат можност да се запознаат со типот на патеки кои ги има на Галичица, мини енциклопедија во која се достапни различни видови на флора и фауна кои се присутни на територијата на овој национален парк, како и многу други дополнителни занимливости.

Апликацијата е достапна за Андроид или iOS.