fbpx

Избришан графит кој шири говор на омраза во дворот на ОУ „Јохан Хајнрих Песталоци“

-

Родител на дете што учи во основното училиште „Јохан Хајнрих Песталоци“ во Скопје реагирал кај надлежните во училиштето затоа што видел графит со говор на омраза на еден од влезовите во дворот, кај спортската сала.

По укажувањето на родителот дека не е во ред децата секојдневно да гледаат порака со говор на омраза, училиштето реагирало и по неколку дена пораката била избришана.

– Ми падна многу тешко кога видов дека и училишниот двор е загаден со обид да се шири говор на омраза. Особено затоа што токму тука децата учат да читаат – зар една од првите работи што ќе им бидат пред очи кога доаѓаат на училиште, е повик за убивање на нивните другарчиња – вели родителот.

МОН: Запишувањето вонредни ученици во медицинските училишта се става во мирување

Сите јавни средни училишта во државата кои имаат добиено верификација за изведување на настава од здравствена струка се известени дека запишувањето на вонредни ученици се става во мирување, почнувајќи...
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy paid course
download redmi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download