Денеска се исплатени 130.000.000 денари субвенции како финансиска поддршка за површини со градинарски култури. Ова помош ја добија 8.595 земјоделци.

Владата на земјоделците им исплаќа од 25.000 до 30.000 денари за еден хектар засадена површина со градинарски култури.