Островот Гренланд важи за едно од најнепристапните места за живот, а компанијата „Гугл“ одлучи да го сними за својот сервис „стрит вју“.

Гренланд стана 66 земја на светот која „Гугл“ ја сними и овозможи нејзин преглед низ својот популарен сервис.

Државата која брои нешто повеќе од 50.000 жители, во најголем дел од годината е окована во мраз, поради што се одликува со неверојатна и недопрена природа. Погледнете на линкот.