Компанијата „ТАВ Македонија“ преку својот оддел за маркетинг, викендов донесе неколку големи француски тур-оператори за да ги запознае со убавините на Македонија.

Претставници на шест туристички друштва, меѓу кои се и „ТУИ Франс“и „Мондиал турисм“, следниве денови ќе се запознаат со убавините на Охрид и со туристичките потенцијали на градот и на неговата околина.

Целта е француските тур-оператори да ја вклучат Македонија во нивните балкански тури, преку воспоставување редовни чартер-летови од охридскиот аеродром.

Маркетинг-претставникот на „ТАВ Македонија“, Серкан Карахатај, напоменува дека воведувањето нови чартер-летови од аеродромот „Св. Апостол Павле“ преку привлекување на француските тур-оператори е на врвот на агендата на оваа посета.