fbpx

Дали психолозите можат да ги откријат нашите тајни на други луѓе?
(ВИДЕО)

Во новата епизода на емисијата „Шорткат“ коментираме дел од најпознатите митови за менталното здравје и посетата на психолог. Во неделната епизода на вестите за млади ја носиме и веста за дигиталната апликација и алатка за асистивна технологија „Сиборд“, за јавниот настан „Блокирај ја омразата. Сподели љубов!“ што изминатив викенд се одржа во Градски парк, како и за Неделата на женското здравје.

Фирма копала песок од Пчиња со дозвола добиена спротивно на закон и според стар правилник

Фирмата „Еуро Прогрес“ добила дозвола за копање песок од реката Пчиња, спротивно на законот за води и според правилник кој не постои. Државниот инспекторат...

„Еуроактив.рс“: Термоелектраните во Србија се меѓу најголемите загадувачи во Европа

Српските електрани на јаглен со децении го загадуваат регионот со огромни количества на отровни гасови, што предизвика предвремна смртност на населението на Западен балкан...

Инспекторат за животна средина: Институтот за физикална терапија гори мазут во дотраен котел

Според инспекторите на Државниот инспекторат за животна, Институтот за физикална терапија и рехабилитација лоциран во скопската населба Капиштец, гори мазут во дотраен котел и...

Власта се предомисли: државната лабораторија ќе остане неакредитирана за мерење на загадувањето на воздухот (видео)

Централната лабораторија за животна средина на Министерството за животна средина и годинава нема да биде акредитирана за мерење на загадувањето на воздухот. Во моментов...

Само закон, а не одлука, вистински ќе го заштити Водно од урбанизацијата

Екологистите се против предложената форма за заштита на Водно со Одлука бидејќи сметаат дека на тој начин не се нуди вистинска заштита на планината...

Сингапур гради еко-паметен град со 42.000 домови

Со 42.000 нови домови низ пет станбени области, еко-градот Тенгах во Сингапур ќе биде 24-та нова населба изградена од владата на Сингапур по Втората...
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download lava firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=