fbpx

Дружбата и садењето во градината „Бостание“ е главна тема на новата епизода на „Шорткат“
(ВИДЕО)

Како функционира општествената градина „Бостание“ во Скопје и на кој начин младите може да се приклучат во заедничкото садење, дружба и едукација на ова место ќе биде главна тема во најновата епизода на емисијата за млади „Шорткат“

Граѓанските организации побараа од Пендаровски да не го потпишува законот за дивоградби

Граѓанските организации „О2 Иницијатива“, „Еко-свест“ и Светскиот фонд за природа апелираа до претседателот Стево Пендаровски да не го потпишува указот за прогласување на спорниот...

Во Гази Баба воопшто да нема можност за третман ниту на неопасен отпад, бараат жители на Општината

Жители на Општината Гази Баба бараат целосна пренамена на земјиштето на кое локалните власти планираат да дозволат изградба на постројки за третман на отпад....

Во „Казандол“ не е складирана сулфурна киселина и нема опасности за населението и околината, констатира Државниот инспекторат

Рудникот “Казандол” во моментов не претставува опасност за животната средина и населението, а резервоарите за складирање сулфурна киселина се празни, констатирале инспектори на Државниот...

Згурата од Топилница ќе се сепарира во затворен систем за да не се крева прашина

Нова, модерна сепарација за минералната техногена суровина, ќе се монтира покрај отпадот на депонијата на некогашната Топилница во Велес. Се работи за најнова опрема...

Охридско Езеро и Студенчишко Блато ќе бидат впишани како трето Рамсар подрачје во државата

Со впишувањето на Охридско Езеро и Студенчишко Блато во Светската Рамсар листа, Македонија по Преспанското и Дојранското Езеро го доби третото и најголемо водно...

Климатските промени се голем предизвик за земјоделието, ако не ги намалиме ќе останеме без храна

Последиците од климатските промени се големи, а Северна Македонија повеќе од три децении е под ризик од екстремни климатски настани. Тоа, пред сè, се...
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download redmi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course