This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Jun 25 15:49:47 2018 / +0000 GMT

Вечерва ќе се одржи традиционалниот концерт „Божиќна слава“
Во организација на хорот „Св. Злата Мегленска“, вечерва, од 19,30 часот, во градската православна црква „Пресвета Богородица“, во Скопје, ќе се одржи традиционалниот концерт „Божиќна слава“. Влезот е слободен, а концертот е од хуманитарен карактер.

Присутните ќе можат доброволно и според своите можности да донираат, додека собраните средствата се наменети за деца со посебни потреби и за ранливи категории граѓани.

Програмата ќе ја исполнат Младинскиот црковен хор на Повардарската епархија „Св.Кирил и Методиј“, детскиот хор „Фалсето“при МОБ и камерниот хор „Херувими“ од Скопје.

Солисти се Биљана Стефансон од Шведска, Лилјана Јовановиќ од Србија и Дарко Нешовски од Скопје.
Покровител на концертот е сопругата на претседателот Иванов, Маја Иванова.
Post date: 2017-01-07 13:01:57
Post date GMT: 2017-01-07 12:01:57
Post modified date: 2017-01-07 13:01:57
Post modified date GMT: 2017-01-07 12:01:57
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com