This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Oct 23 1:56:09 2018 / +0000 GMT

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на комисиската расправа за буџетот
На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година, пратениците прифатија два амандмани поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, која и денеска не присуствува на расправата, а отфрлени се осум.

Прифатените амандмани се со изменет текст и се однесуваат на субвенции за печки на пелети и за ТИР-зоната во Куманово.

Според пратеникот на СДСМ, Јован Митревски, прифаќањето на овие амандмани на опозицијата значи дека власта сака да биде конструктивна и да соработува со нив.

- Предложените амандмани ги делиме на добри и на лоши, а не од кого се предложени. Потребно е да се разгледат добрите предлози и за нив да се одвојат пари од предлог-буџетот - рече Митревски.

Пратениците треба да расправаат уште за 269 амандмани.

По паузата на комисијата, амандманската расправа ќе продолжи во 15.15 часот.
Post date: 2017-12-06 14:45:18
Post date GMT: 2017-12-06 13:45:18
Post modified date: 2017-12-06 14:45:18
Post modified date GMT: 2017-12-06 13:45:18
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com