This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Jun 18 13:13:39 2018 / +0000 GMT

ФБИ и НСА го негираат тврдењето на Трамп за прислушување
Директорите на американските водечки безбедносни и разузнавачки агенции изјавија дека немаат информации што би ги потврдиле тврдењата на претседателот на САД, Доналд Трамп, дека неговиот претходник Барак Обама прислушувал пред изборите.

- Со почитување на претседателските твитови за тоа дека претходната администрација го прислушувала, јас немам информации што би ги поддржале тие твитови – изјави директорот на ФБИ, Џејмс Коми, за време на неговото сведочење во Конгресот на САД.

Според неговите зборови, ист став има и министерството за правда, кое ја надгледува работата на ФБИ и на другите агенции.

Коми додаде дека ниту еден поединец не може да нареди прислушување на некој граѓанин на Америка, туку дека дозвола за тоа даваат судовите по ригорозен процес на одлучување.

Пред Конгресот сведочеше и директорот на НСА, Мајк Роџерс, кој ги отфрли сугестиите на Трамповата администрација дека Националната безбедносна агенција барала од британските разузнавачки служби да го шпионираат претседателот на САД.
Post date: 2017-03-20 18:47:35
Post date GMT: 2017-03-20 17:47:35
Post modified date: 2017-03-20 19:09:38
Post modified date GMT: 2017-03-20 18:09:38
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com