Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Фатмир Бесими, престојува во работна посета на Република Австрија, каде што се сретна со министерот за Европа, интеграција и за надворешни работи, Себастијан Курц.

– Поддршката од страна на Австрија е од суштинско значење за Македонија, истата e зајакната и со донесувањето на Акцискиот план Австрија – Македонија, во текот на Вашата посета на земјата во февруари – истакнал Бесими.

На средбата, како што соопштија од Секретаријатот за европски прашања, се разговарало и за евроинтегративниот процес на земјата.