fbpx
Таг: ТранспарентностМакедонија

таг: ТранспарентностМакедонија

ТМ: ВМРО-ДПМНЕ на американски компании им платила 1,7 милиони долари за лобирање

Од објавените копии од договорите, во изминатите недели стана јасно дека ВМРО-ДПМНЕ ангажирала неколку американски компании за политичко лобирање и за пропагандна поддршка во САД. Според договорите, вкупните суми кои досега се објавени изнесуваат околу 1,7 милиони долари, што, за македонски услови, претставуваат шокантни финансиски износи со кои, очигледно, располага оваа партија – се вели во соопштението на „Транспарентност...

ТМ: „Скопје 2014“ е бунар без дно!

„Контроверзниот проект „Скопје 2014“ продолжува да функционира како финансиски „бунар без дно“ во кој исчезнуваат парите на граѓаните на Република Македонија. Од денешен аспект, оправдано се поставува прашањето дали на ваквото нерационално трошење на државните пари некогаш ќе дојде крај, бидејќи сега е веќе 2015 година, а проектот продолжува да троши милионски суми евра за нејасни и неоправдани цели“....

Општините не водат сметка колку загадувачи имаат, ниту пак се грижат тие да платат затоа што загадуваат

Во регистарот за Б-интегрирани дозволи на Министерството за животна средина сè уште фигурираат фирми кои некогаш добиле дозвола, но веќе не постојат, а од друга страна, ги нема фирмите...