fbpx
Таг: советничка

таг: советничка

Кривични пријави против сегашниот и поранешниот министер за локална самоуправа

Актуелниот министер за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, како и неговиот претходник Лирим Шабани, министер за локална самоуправа во периодот 2015-2017 година, потоа една државна советничка од Министерството за локална самоуправа како и една одговорна службеничка за спроведување на ИПА Оперативната програма меѓу Македонија и Бугарија, денеска добија кривични пријави за незаконска исплата на хонорари во износ од 37.750 евра. Управата...

Собранието не одговара дали Талески смеел да потпишува службени документи

Собранието на Република Македонија го одби барањето на советничката на ВМРО-НП, Габриела Илиевска, да даде толкување на член 163 од Законот за кривична постапка во врска со тоа дали градоначалникот на Битола, Владимир Талески, имал право да потпишува службени докуметни од куќен притвор. „Немате право да барате автентично толкување на закон“, ѝ одговориле од Собранието, еден ден по укинувањето на тримесечниот...

Јавното обвинителство со индикации дека д-р Жан Митрев може да ја напушти државата

Доктор Жан Митрев денеска бил повикан на распит во Основното јавно обвинителство од Скопје, во врска со предметот кој беше отворен по сторијата на Истражувачката репортерска лабораторија (ИРЛ), за...