fbpx
Таг: сензори за гликемија

таг: сензори за гликемија

Итно да се набават сензори за мерење гликемија за децата со дијабетес, бара асоцијацијата Баланс МК

Асоцијацијата за детски дијабетес во Македонија денеска испрати барање за средба со надлежните во Министерството за здравство, на која ќе побараат во најитен можен рок да се набават сензори за континуирано и безболно следење на гликозата за сите деца во државата со дијабетес тип 1, кои се зависни од инсулин. Како што е наведеново барањето, петта година по ред...

Рускиот наратив на Советот на ОБСЕ во Скопје: Запад е виновен за сè

Советот на министри на ОБСЕ во Скопје, на кој се решаваше за натамошното постоење на организацијата, беше подиум на кој Москва „блесна“ со своите дезинфо наративи и ја потврди...