fbpx
Таг: ЈП „Македонски шуми“

таг: ЈП „Македонски шуми“

Вечерва престанува да важи забраната за движење низ шумите

Вечерва на полноќ ќе престане да важи забраната за движење низ шумите и шумските појаси, која беше воведена како превентивна мерка за заштита од пожари. Од ЈП „Македонски шуми“ информираат дека засега нема потреба од продолжување на забраната, но посочуваат дека доколку се процени поинаку ќе биде променета одлуката. Вечерва исто така завршува и забраната за палење стрништа, плевел и други...

ДЕБАТА: Институциите треба да работат со невладините и компаниите во борбата против корупцијата

Соработката помеѓу институциите, невладините организации и бизнис секторот треба да се засили за да се постигне успех во борбата против корупцијата во земјава. Ова беше потенцирано од учесниците на...