fbpx
Таг: Game Jam +

таг: Game Jam +

Играјте ги најновите игри од Натпреварот за правење игри “GameJam +”

Натпреварот во правење игри Game Jam Plus напредува и продуцира многу нови компјутерски игри кои што вреди да се погледнат и да се испробаат. Репертоарот вклучува од адиктивни логички игри за кои треба брзи рефлекси до вселенски платформски игри без насилство и од носталгични средновековно-фантазиски игри до динамични игри со нинџи. Повеќето игри се покриени во подолго видео кое може...

Натпреварот во правење игри “Game Jam +” годинава ќе се одржи онлајн и ќе трае 7 месеци

Сигурно досега сте чуле а и сте имале шанса да ги посетите Game Jam настаните кај нас што се базираат на тимови кои прават компјутерски игри. Досега Game Jam настаните кај нас беа кратки во времетрање по 48 часа, организирани во вид на брзи хакатони каде тимовите вообичаено не само што вклучуваат компјутерџии-програмери туку и луѓе од повеќе сфери...

Ковачевски: Се појавија многу лаги и шпекулации врзани со францускиот предлог, македонскиот јазик е апсолутно чист и еднаков со сите други јазици во Европа

Премиерот Димитар Ковачевски денес се огласи во јавноста за да ги демантира, како што нагласи, лагите и шпекулациите во врска со францускиот предлог и порачува дека македонскиот јазик ќе биде...