fbpx
Таг: црни кампањи

таг: црни кампањи

Пропаганда и црни кампањи се шират преку забавни сајтови и страници на Фејсбук во Бугарија

Страници на Фејсбук со забавна содржина во Бугарија се користат за да се соберат огромни заедници на луѓе, на кои потоа им се пласираат пропагандни содржини, наведено е во студијата на Factcheck.bg. Медиапул.бг го пренесува разговорот со Никола Тулечки, кој е член на тимот за проверка на факти и е еден од основачите на бугарското здружение „Податоци за добро“. „За...

ДЕБАТА: Без технологија не можеме, прашањето е како ги користиме социјалните мрежи

Самите треба да го исфилтрираме околниот свет во интернетот со кој комуницираме, а на лично ниво треба да создадеме сила за да се бориме против сите темни страни на социјалните мрежи. На нив треба да гледаме како на алатки зад кои стојат луѓе, кои мрачните работи ги вршеле и пред појавата на социјалните мрежи, само што тогаш не сме...

САД сметаат дека нападите во Рафах не претставуваат целосна инвазија на градот

Соединетите Американски Држави не веруваат дека нападите на Израел врз Рафах во текот на изминатата недела не претставуваат целосна инвазија на градот, изјави портпаролот на Белата куќа Џон Кирби,...