fbpx
Таг: бела листа

таг: бела листа

ЕУ ја отстрани Северна Македонија од листата на безбедни држави од ковид-19

Европскиот Совет ја отстрани Северна Македонија од листата на безбедни земји. Ваквата одлука значи дека патниците од земјава ќе подлежат на построги гранични контроли при патување во земјите-членки на Европската Унија (ЕУ), како и можно воведување на задолжителни тестови на ковид-19 при влез во овие земји и карантини за патници од земјава. Таканаречената „бела листа“ подразбираше држави, од каде туристите...

Израелскиот претседател чекал 40 минути во авионот во Париз поради „безбедносна загриженост““

На израелскиот претседател Исак Херцог и на неговата делегација им било дозволено да излезат од авионот на парискиот аеродром дури откако поминале 40 минути во авионот „поради безбедносна загриженост“,...