Kryeministri Zoran Zaev njoftoi se është arritur marrëveshje me bizneset dhe sindikatat për të rritur pagën minimale që në të ardhmen të jetë 14.500 denarë, transmeton Meta.mk.

“Në vitin 2017 kemi rritur pagën minimale për 3.500 denarë, deri më tani ka qenë 12,507 denarë. Tani po i rrisim për 2,000 denarë, që e çon pagën minimale në 14.500 denarë”, tha Zaev.

Ai theksoi se deri në fund të mandatit shpreson të arrijë objektivin e pagës minimale duke e rritur në 16,000 denarë dhe atë mesatare në 30,000 denarë.