fbpx
Tags зголемување

Tag: зголемување

Sa mund të krahasohen çmimet e energjisë elektrike dhe pagat mesatare në vendet evropiane?

Vendimi i Komisionit Rregullator të Energjisë për të rritur çmimin e energjisë elektrike për 7,4% shkaktoi një ortek reagimesh në publik. Reaguan pothuajse të gjithë aktorët socialë, nga përfaqësuesit e partive politike, përmes shoqatave dhe sindikatave e deri te përdorues anonimë të rrjeteve sociale. Të gjithë me pikëpamjet dhe matematikën e tyre. Por duket se argumenti më i zëshëm...

Zaev ka arritur marrëveshje me sektorin e biznesit, paga minimale do të rritet në 14.500 denarë

Kryeministri Zoran Zaev njoftoi se është arritur marrëveshje me bizneset dhe sindikatat për të rritur pagën minimale që në të ardhmen të jetë 14.500 denarë, transmeton Meta.mk. “Në vitin 2017 kemi rritur pagën minimale për 3.500 denarë, deri më tani ka qenë 12,507 denarë. Tani po i rrisim për 2,000 denarë, që e çon pagën minimale në 14.500 denarë”, tha...

Numri i turistëve në prill më i madh për 17,6% krahasuar me vitin e kaluar

Sipas të dhënave nga Enti shtetëror i statistikë, numri i turistëve në prill të vitit 2015 është 52.289 ndërsa numri i bujtjeve është 103.727. Numri i turistëve në prill më i madh për 17,6% krahasuar me vitin e kaluar ndërsa numri i bujtjeve është rritur për 10,3%. Numri i turistëve vendor në prill të vitit 2015 krahasuar me vitin 2014...

Rritja e pagave në MPB do të kushtoj 4 milion euro

Më shumë se 10. 000 të punësuar në Ministrinë e punëve të brendshme (MPB) do të përfshihen me masën për harmonizimin e pagave për nëpunësit policor dhe personave të autorizuar zyrtar me ato të nëpunësve në Doganë, njoftoi sot ministrja e MPB-së, Gordana Jankullovska, për masën që të dielën, në tubimin popullor në Shtip e paralajmëroi kryeministri Nikolla Gruevski. -Në...