Kontesti për emrin  midis Maqedonisë dhe Greqisë u gjet në agjendën e e takimi të kryeministrit Aleksis Cipras dhe sekretari amerikan ë Shtetit Xhon Keri. SHBA kanë shprehur mbështetje për një zgjidhje, ndërsa pala greke ka siguruar se ka vullnet për të zgjidhur mosmarrëveshjen brenda vijave të kuqe greke për emër të përbërë.

Sipas informatave nga zyra e Cipras, Keri kanë shprehu gatishmërinë për të ndihmuar Shtetet e Bashkuara për të mbështetur zgjidhjen e problemit që zgajt dy dekada. Cipras tha se kjo   se qeveria greke do të duhet të gjejnë një zgjidhje për formulën për emër të përbërë me përcaktim gjeografik për të gjitha përdorimet,përkatësisht erga omnes. Kryeministri grek deklaroi se Qeveria e Maqedonisë duhet të tregojnë vullnet të mjaftueshëm dhe synimin për të gjetur një zgjidhje.

Takim Cipras në të  cili mori pjesë edhe ministri i jashtëm grek Nikos Kotzias, pasoi një ditë pas një incidenti mini-diplomatik me reagimin negativ grek në mospjesëmarrje në takimin kundër dhunës së ShI në kuadër të  Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.