Me simptoma të kollitjes dhe probleme me frymëmarrje, 13 nxënës dhe një profesor në shkollën e mesme “Arseni Jovko” dje pasdite kanë përfunduar në Klinikën e toksikologjisë dhe spitalin e qytetit “8 Shtatori”.

Sipas MPB-së, bëhet fjalë për thithje të spërkatësit që është përdorur nga dy persona të panjohur që deri më tani nuk janë gjetur ndërsa pas kryerjes së veprës janë larguar në drejtim të panjohur. Ngjarja ka ndodhur rreth orës 16 kur fëmijët kanë ndjerë djegie në sy dhe f yt.

Nga Klinika thonë se nxënësit janë në gjendje stabile.