fbpx
Tag: XhonKeri

tag: XhonKeri

Cipras dhe Kerri diskutuan për kontestin e emrit

Kontesti për emrin  midis Maqedonisë dhe Greqisë u gjet në agjendën e e takimi të kryeministrit Aleksis Cipras dhe sekretari amerikan ë Shtetit Xhon Keri. SHBA kanë shprehur mbështetje për një zgjidhje, ndërsa pala greke ka siguruar se ka vullnet për të zgjidhur mosmarrëveshjen brenda vijave të kuqe greke për emër të përbërë. Sipas informatave nga zyra e Cipras, Keri...

Kozias javën e ardhshme në takim me Kerin, Nimicin dhe Ban Ki Munin

Shefi i diplomacisë greke, Nikos Kozias të dielën do të ketë vizitë njëjavore në SHBA, ku do të realizoj takime të shumtë lidhur me raportet maqedonase- greke dhe kontestin me emrin. Stacioni i parë i Kozias do të jetë Uashingtoni, kur do të takohet me sekretarin shtetëror amerikane Xhon Keri, me të cilin pritet të bisedoj për të gjithë çështjet...