fbpx
Tag: УКИМ

tag: УКИМ

Universiteti “Shën Cirili dhe Metodi” po përgatitet për zgjedhje studentore

Fakultetet e universitetit më të madh në shtet “Shën Cirili dhe Metodi” po përgatitet për zgjedhje të reja studentore. Fakulteti Filozofik është i pari i cili do t’i realizojë zgjedhjet të hënën. Studentët do të kenë mundësi ta japin votën e tyre për zgjedhje edhe të kryetarit të Kuvendit studentor të fakulteteve, njofton Meta. Mandatet e anëtarëve të Kuvendeve studentore...

PUS: Provimet në internet do të kenë manipulime provimesh

“Nëse fillojmë të aplikojmë testimin e njohurive në internet, stafi mësimdhënës nuk do të ketë kurrfarë kontrolli mbi kushtet për realizimin e provimit, nuk do të ekzistojë mekanizëm që do të sigurojë mbikëqyrje të plotë të provimit dhe do të mundësohen manipulime me provimet. Kjo mënyrë e kontrollit të njohurive do të rrënojë edhe më tej arsimin edhe ashtu...

Dalje e madhe në referendumin e parë studentor

“Plenumi Studentor”, sot e organizon referendumin e parë studentor, i cili mbahet në 20 fakultete të Universitetit “Shën Kirili dhe Metodi”. Nga Plenumi thonë se deri më tani, votimi po zhvillohet në mënyrë të qetë, korrekte dhe në atmosferë demokratike. “Votimi nuk ka filluar në fakultetet për, Veterinari, Bujqësi dhe Kulturë Fizike, pasi që nuk ka pasur vullnetarë të paraqitur....

Rektorati u lirua, të punësuarit u kthyen në vendet e tyre të punës

Të punësuarit në Rektoratin e Universitetit "Shën Kirili dhe Metodi"sot janë vendet e tyre të punës, sepse studentët e "Plenumit Studentor" ndërprenë bllokadën para hyrjes. Disa nga të punësuarit thonë se këtë mëngjes s'ka pasur asnjë bllokadë dhe pa problem kanë shkuar në vendet e tyre të punës. Sot më 11.30, përfaqësuesit e "Plenumit Studentor" dhe "Mugra" kanë caktuar konferncë...

“Plenumi Studentor”: U morëm vesh të merremi vesh, okupimi vazhdon

Okupimi vazhdon! Plenumi Studentor nuk ka ndryshuar qëndrimin edhe pas fillimit të bisedimeve. Kërkesa e tyre mbetet ajo e hartimit të një ligji krejtësisht të ri, për arsimin e lartë. Studentët nuk pranojnë ndryshime të reja ligjore. “Mbrëmë në plenumin e përgjithshëm u vendos që okupimi të vazhdojë dhe se do të shkohet në mbledhjen e ardhshme me argumente rreth...

Grupi punues do të përpiloi ligjin për arsimin e lartë

  Muajin e ardhshëm do të përpilohet analizë në bazë të të cilës do të definohet ligj i ri për arsim të lartë. Kjo është marrëveshja e takimit të sotshëm në Rektoratin e universitetit “Shën Cirili dhe Metodi”, mes përfaqësuesve të rektoratit, Plenumit Studentor dhe Plenumit të Profesorëve, Ministrisë së Arsimit si dhe qeverisë. Pas debatit 4 orë e gjysmë, gazetarëve...

Grupe e punës të UKIM-it dhe MASh-it në ora 17 do të takohen

Takimi ndërmjet grupeve të punës për Ligjin e Arsimit të Lartë të përbërë nga anëtarët e UKIM-it dhe MASh-it në të cilin duhet të marrin pjesë edhe anëtarët e  "Plenumit Studentor", me siguri do të mbahet sot në ora 17 mëson Agjencia e Lajmeve "Meta" Akoma nuk dihet se takimi a do të jetë i hapur për mdiat kur do...

MASh inicon takim me UKM më 10 shkurt

Ministria e Arsimit dhe Shkencës, e cila e pranoi propozimin e Senatit të UKM-së për debat, prej ku do të dalin propozime për reforma dhe përmirësim të arsimit të lartë, inicion takim të martën e ardhshme (10 shkurt) ku do të marrin pjesë përfaqësues adekuatë, të deleguar nga Universiteti "Shën Kirili dhe Metodi" - Shkup. Senati universitar i Universitetit të...

Ademi i shkroi rektorit: Ja, kështu do të duket provimi shtetëror

“Meta“ erdhi gjer tek dokumenti i dërguar nga Ministria e Arsimit dhe shkencës, i nënshkruar nga ministri Abdilaqim Ademi, deri te rektori i Universitetit “Sh. Kirili dhe Metodi”, Velimir Stojkovski, më 5 dhjetor, në të cilin shpjegohet modeli i provimit shtetëror për studentët dhe mënyrën se si do të aplikohet ai. Në dokument thuhet se provimi do të përmbajë...