fbpx
Tag: Program

tag: program

LSDM: Gruevski nuk ka të drejtë të ofroj 51 deputetë të zgjedhur sikur të jenë pronë e tij personale

“Gruevski nuk ka të drejtë të ofroj 51 deputetë të zgjedhur sikur të jenë pronë e tij personale. E para, shumica parlamentare tashmë ekziston dhe këtë askush nuk e kërkon prej tij. Ndërsa a do të gjejnë arsye të shëndoshë disa nga deputetët opozitar të VMRO DPMNE dhe do t’i mbështesin reformat pas formimit të qeverisë së re reformuese,...

LSDM: Patjetër të mbisundojë arsyeja e shëndoshë në vend të naftës së Mijalkovit

Gjorge Ivanov të mundësojë kalim të qetë të pushtetit, në vend që të mbroj kriminel, thuhet në njoftimin e sotëm të LSDM-së, prej ku thonë se është vërtetuar “skenari i Ivanovit dhe Nikola Gruevskit për bllokimin e proceseve demokratike, për shkak të interesave kriminele”. “Arsyeja e shëndoshë patjetër të jetë mbi naftën e Mijalkovit. Dëgjuan qytetarët se gjashtë milionë euro...

Zaev: Ja programi, qytetarët le të kthehen në shtëpi ndërsa Ivanovi le ta vlerësojë

Lideri i LSDM-së, Zoran Zaev sot paraqiti programin e ri për qeverinë e ardhshme, e cila siç tha, del nga programi para- zgjedhor “Plan për jetë” i LSDM-së, por edhe të programeve të partive për të cilën kanë votuar shumica e qytetarëve. Ai u bëri thirrje partive- partnerëve në koalicion që ta vlerësojnë, opozita ta komentoj, presidenti Ivanov ta...

Zaev: Ivanovi ka kryer grushtet me vendimin që mos ta jep mandatin

“Gjorgje Ivanov me vendimin që mos ta jep mandatin për formimin e Qeverisë për çka është i obliguar me Kushtetutë, ka kryer grushtet. Shtetin e ka futur në krizë thellë me pasojat të paimagjinueshme ndaj qytetarëve”, deklaroi lideri i LSDM-së, Zoran Zaev pasi presidenti Ivanov vendosi mos t’ia ndajë mandatin. Me këtë vendim, siç tha Zaev, ai bën krizë kushtetuese-...

Muzika maqedonase kthehet në etër

Pas një muaji e gjysmë ndalesë për emetim, radiot dhe televizionet ditën në vijim do të fillojnë emetojnë muzikë maqedonase pasi sot Ministria e kulturës solli vendim për ndërprerjen e vendimit të Shoqatës për mbrojtjen e të drejtave muzikore dhe autoriale (SHMMA) për ndalimin e emetimit të muzikës maqedonase, serbe dhe kroate. Pronari i radios “Bubamara”, Ranko Petroviq thotë se...

Zaev: Do të tentojmë të tërheqim sa më shumë votues të papërcaktuar

LSDM punon me fokus dhe qëndron në qëndrimet për zgjedhje korrekte dhe demokratike, tha sot lideri i opozitës, Zoran Zaev. “Po i përgatitim partinë dhe anëtarësinë tonë për zgjedhje dhe shpresoj që do të arrijmë të marrim numër të madh të votuesve të papërcaktuar. Shpresojmë do ta kemi përkrahjen e tyre kundër këtij pushteti të mbrapsht dhe shpresojmë kjo të...

LSDM: Miratuam programin zgjedhor për të shpëtuar shtetin

Kongresi i  LSDM-së pas aklamimit miratoi programin e për zgjedhjet e vitit 2016,  njoftuan nga partia. -Hartuam një program që realisht mund të zbatohet. Ky program i LSDM-së dhe i qytetarëve për shpëtimin e shtetit të përbashkët- deklaroi kryetari Zoran Zaev në fjalimin përmbyllës para delegatëve. Propozimet e diskutuesve në kongresin programor, sot janë rezultat i një procesi të gjerë debati...

Sot mbahet Kongresi i Programit të LSDM-së

Sot do të mbahet Kongresi i Programit të LSDM-së, ndërkaq nga partia thonë se Kongresi është i hapur për të gjithë të interesuarit dhe përfaqësuesit  e sektorit civili të cilët dëshirojnë të kontribuojnë në programin e ri për qytetarët dhe për Maqedoninë. – LSDM-ja fton  qytetarët dhe opinionbërësit të marrin pjesë në programin e ri të LSDM-së. Kongresi  do të...

Zaev: Nëpunësit administrativ nuk do t’i largojmë, por do t’i sistemojmë

Pyetje deputetësh njëherë në javë në vend që njëherë në muaj, llogaridhënie për të gjithë ndërmarrjet buxhetore dhe publike për shpenzimet në faqet e tyre të internetit, në afat të caktuar të paraqiten gjithë pronarët e kompanive of-shor, këto janë një pjesë e masave që LSDM i parasheh në programin e saj. Sipas kryetarit të opozitës, Zoran Zaev, nëse ata...