fbpx
Tag: предлог

tag: предлог

Do të analizohet propozimi i UNESCO-s për rrugën alternative të hekurudhës Maqedoni-Shqipëri

Qeveria e Maqedonisë së Veriut, në seancën e djeshme e ngarkoi sekretariatin e përgjithshëm që brenda 10 ditëve të publikojë procedurë për prokurim publik për të përgatitur analizë të propozimit për rrugë alternative përgjatë Korridorit 8 që tashmë është propozuar nga Misioni i Reagimit i UNESCO-s në vitin 2017, kanë informuar nga pres-shërbimi i qeverisë, njofton Meta.mk. UNESCO kritikoi ashpër...

KSHZ nuk ka të holla për tenderë të ri, Qeveria premton se do t’ia jep deri në zgjedhje

Me propozim/ rishikimin e dytë të buxhetit, për të cilin zhvillohen debate nëpër komisionet përkatëse të Kuvendit, buxheti i KSHZ-së edhe më tej qëndron në 104 milionë denarë (1,6 milion euro), siç parashihej me rishikimin e parë. Atëherë, KSHZ-së iu shkurtuan rreth 400 milionë denarë nga buxheti i paraparë për vitin 2016-të nga 531.375.000 denarë. Atëherë, ministria e financave shpjegoi...

Vendimi i parë i trupit ad- hok për mediat: Gjobë për TVM-në për shkak të emetimit të reklamave qeveritare

Trupi ad- hok për ndjekjen e mediave në periudhën parazgjedhore mori vendimin e tij të parë gjegjësisht dorëzoi propozim për shqiptimin e gjobës kundërvajtëse për servisin e parë programor të TVM-së për shkak të emetimit të reklamës qeveritare. “Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audio/ vizuale, pas propozimit të dorëzuar nga Komisioni ad- hok dorëzoi kërkesë për fillimin e procedurës...

Dimitriev nuk ka firmosur për Maksutin për zv- ministër të mbrojtjes

Propozimi i Bashkimit Demokratik për Integrim për anëtar të ri të Qeverisë, Bekim Maksuti, i njohur në vitin 2012 per përuljen me uniformën e ARM-së së bashku me ministrin e mbrojtjes Fatmir Besimi para përmendores së UÇK-së në Sllupçan, nuk ka marrë vizën e kryeministrit Emil Dimitriev për zëvendësministër. Në listën e dërguar në Parlament, me ministra dhe zëvendësministra të propozuar nga lideri i BDI-së, Ali...

SHGM dhe SPGPM insistojnë partitë politike të pranojnë propozimin e Vanhoute

Nesër partitë politike do të vazhdojnë me bisedimet lidhur me reformat në mediume, kështu që i bëjmë thirrje BE-së dhe SHBA-së të këmbëngulim te biseduesit që të pranojnë propozimin e ndërmjetësit belg Piter Vanhoute, theksoi në konferencën e sotme për shtyp kryetari i Shoqatës së gazetarëve të Maqedonisë, Naser Selmani. Sipas tij, ky propozim është zgjidhja më e mirë sepse...

Hap historik: Maqedonia dhe Greqia këmbyen  propozim- masat për ndërtimin e besimit

Greqia dhe Maqedonia kanë këmbyer propozim- masat për ndërtimin e besimit dhe ato për momentin po shqyrtohen në Shkup dhe Athinë, konfirmuan për “Meta” nga MPB-ja e Maqedonisë. Edhe pse edhe më tej nuk zbulojnë detaje, nga MPJ e jonë thonë se “pasi të dyja palët t’i shqyrtojnë propozim- masat, do të prononcohen rreth përmbajtjes së tyre”. “Po, konfirmojmë se kemi...

Për MASh-in propozimi i FShKI-së i pranueshëm

Propozimi I dekanit të Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë  në UShKM, Dimitar Trajanov për të punuar në institucioni të arsimit të lartë në vende sipas programeve studimore të cilat pjesërisht (60-70 për qind) kanë qenë kompatibile me programet e universiteteve duket e pranueshme dhe do të jetë lëndë për analizë plotësuese, thonë nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës. “Propozimin...