fbpx
Tag: Dokumente

tag: dokumente

Janeva: Asnjëherë s’kam qenë anëtare e LSDM-së, fletëpagesa për anëtarësi është e rrejshme

Asnjëherë s’kam qenë anëtarë i partisë së LSDM-së, e as që kam kryer pagesë për gjoja verifikim për anëtarësi në këtë parti politike, thotë prokurorja speciale Katica Janeva në reagimin e saj lidhur me shkrimet e disa mediumeve për gjoja anëtarësimin e saj në këtë parti opozitare. Janeva thotë se dokumentet që dje ka publikuar gazeta “Vecer” janë të pavërteta...

Ristoska: Jemi të brengosur sepse institucioni shtetëror refuzon të zbatoj urdhër gjyqësor

Prokurorja Lençe Ristoska sot në konferencë shtypi njoftoi se hetuesit dhe prokurorët e PSP-së ende nuk kanë arritur të arrijnë marrëveshje me Drejtorinë e Sigurimit dhe Kundërzbulimit që t’u mundësojnë qasje prokurorëve të PSP-së deri tek sistemet e përgjimit. “Ne nga Gjykata Themelore Shkupi 1 kemi marrë dy urdhra gjyqësore. Njëra është për marrjen e dokumentacionit zyrtar të DSK-së që...

Janeva: Kemi hyrë në DSK me urdhra nga gjykata që të shohim kush ka përgjuar

Prokurorja speciale, Katica Janeva sot me ekipin e saj është futur në Drejtorin e Sigurimit dhe Kundërzbulimit dhe paralajmëroi se prej atje nuk do të del derisa ta mos e kryej punën e saj. "Jemi futur në DSK që më në fund të mësohet kush ka përgjuar, nëse DSK apo shërbimet e huaja- deklaroi sot para godinës së MPB-së, prokurorja...

VMRO DPMNE ka publikuar kandidatët për kryetarë komune për zgjedhjet lokale 2017-të

Partia e VMRO DPMNE-së ka shpallur thirrje publike për kryetarë për zgjedhjet e ardhshme lokale, që pritet të mbahen vitin e kaluar. Siç thuhet në thirrje, ajo ka të bëjë me 84 komunat ndërsa kryetar mund të jetë çdo qytetar i cili i plotëson kushtet sipas Kushtetutës dhe ligjit, të jetë anëtari i VMRO DPMNE-së apo qytetar që nuk...

Hetuesit e PSP-së kontrollojnë nëse Taleski nga arresti shtëpiak firmos dokumente

Tre hetues të PSP-së sot në mëngjes kanë arritur në Komunën Manastir, siç mësojmë, duhet  të bëjnë kontroll lidhur me realizimin e arrestit shtëpiak të kryetarit, Vladimir Taleski. Nga Specialja për “Meta” konfirmojnë se hetuesit e tyre janë në Komunë. Prej atje thonë se ata janë atje që të kontrollojnë nëse ka eventualisht lëshime në zbatimin e arrestit gjegjësish nëse Taleski...

 “Most”: Policia financiare ka kërkuar dokumentacion prej nesh

Asociacioni civil “Most” të hënën ka marrë njoftim për vizitë nga policia financiare, pas çka kanë pasur takim ku janë kërkuar dokumente për punën e saj financiare. “Kemi pasur një bisedë konstruktive dhe korrekte me inspektorët e policisë financiare. Ata ishin preciz në kërkesat e tyre rreth dokumentacionit që e kërkuan. Na dhanë disa ditë kohë për t`i përgatitur dokumentet...

Paratë e qytetarëve kanë përfunduar në mediumet pro- qeveritare dhe parcelat në Vodno

Sipas Shilego, kjo është një prej arsyeve pse pa u siguruar kushtet për transmeton objektiv nëpër mediume, nuk ka mundësi të ketë proces para- zgjedhor dhe zgjedhor korrekt dhe të rregullt. “Sipas dokumenteve zyrtare të Regjistrit qendror, javorja “Republika” në pronësi të kompanisë “Prva Republika DOOEL” ka realizuar të ardhura prej 1,1 milion euro për tre vite. Në mënyrë identike...

Dokumentet do të mund të nxirren edhe të shtunën

MPB njofton qytetarët se për shkak të interesit në rritje, shërbimet administrative në të gjitha qytetet do të punojnë edhe të shtunën prej orës 8 e 30 deri 16 e 30 minuta, për nxjerrjen e dokumenteve tanimë të gatshme.

MPB: Dokumentet e Zaevit janë gënjeshtër, DSK-ja kurrë s’ka ndjekur gazetarë në mënyrë paligjshme

Ministria ePunëve të Brendshme përmes njoftimin reagon ndaj konferencës së sotme të shtypit të liderit të LSDM-së, në të cilin thuhet se dokumentet që sot i prezantoi Zaev, e që kanë të bëjnë me përgjimin dhe ndjekjen e gazetarëve, janë gënjeshtër e kulluar e jo dokumente të DSK-së. “MPB dhe DSK gjatë udhëheqjes së deritanishme asnjëherë në mënyrë joligjore nuk...

Në Taftalixhe turmë, në Qendër me “lezet” dërgohen dokumente në Arkivin Shtetëror

Sot skadon afati për kompanitë dhe institucionet shtetërore ta informojnë Arkivin Shtetëror të Maqedonisë se në cilën mënyrë do t’i evidentojnë dokumentet. Këtë obligim kanë dhe institucionet shtetërore, institucionet dhe shërbimet publike, komunat dhe Qyteti i Shkupit, ndërmarrjet publike, personat juridik dhe fizik që po kryejnë autorizime publike, si dhe personat privat dhe fizik të cilët në mënyrë të...