fbpx
Tag: автобуси

tag: автобуси

RMV, kriza kovid vitin e kaluar e vendosi në “mbështetje të oksigjenit” edhe transportin publik

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistikë, në vitin 2020, me transportin urban/ndër-urban në Maqedoninë e Veriut kanë udhëtuar vetëm 40.523.000 udhëtar. Bëhet fjalë për numrin historik më të ulët të udhëtarëve të transportuar me transport publik nëpër komunat e vendit, i cili është kryesisht rezultat i pandemisë kovid, shkruan Meta.mk. Krahasuar me vitin 2019, numri i pasagjerëve në transportin...

MPB, 58 autobusë dhe furgonë u dërguan për kontroll teknik, gjashtë prej tyre me parregullsi teknike

Ministria e Punëve të Brendshme informoi se ditën e djeshme 58 autobusë dhe furgonë të cilët kryejnë transport publik të udhëtarëve, janë dërguar në stacionin për kontroll teknik si pjesë e kontrolleve të intensifikuara të veprimit në fushën e trafikut. Gjashtë prej tyre ishin me parregullsi teknike. Gjatë muajit shtatorit dhe tetor të këtij viti, policia vendosi deri në 527...

Vitin e kaluar, në RMV janë regjistruar 3,144 autobusë, me moshë mesatare prej 18,1 vjet (infograf)

Transporti me autobus në vend vitin e kaluar u zhvillua me një flotë të rriturish. Mosha mesatare e autobusëve që operojnë në transportin urban-periferik, ndërurban dhe ndërkombëtar në vitin 2019 ishte 18.1 vjet. Krahasimi i të dhënave nga Enti shtetëror i statistikës tregon se kufiri i moshës së flotës së automjeteve prej rreth 18 vjet nuk ka ndryshuar aspak...

Me autobusët e rinj të MAN dhe aplikacionit celular, NTP do ta rrit numrin e udhëtarëve (Infografik)

Me autobusët e NTP – Shkup vjet janë transportuar 44.1 milionë udhëtarë ose për rreth gjysmë milioni më pak se në vitin 2018-të. Trendi i uljes së transportimit të udhëtarëve zgjat minimum gjashtë vite mbrapa, gjatë së cilës NTP, theksojnë se kjo gjendje negative do të ndalohet sivjet me furnizimin e autobusëve të rinj MAN dhe sjelljen e kushteve...

Erdh nëntori, nuk ka asnjë biletë letre për një udhëtim në transportin publik në Shkup

Megjithëse autoritetet e qytetit kanë premtuar se më 1 nëntor do të fillojë përdorimi i biletës prej letre për një biletë në një drejtim, qytetarët do të duhet të presin pak më gjatë për këtë përfitim. Realizimi i tenderit për bileta të letrës, së bashku me aplikacionin e ri mobil për transportin publik dhe validuesit shtesë nëpër autobusë, janë ende në...

Nga 1 nëntori sërish biletë letre për një udhëtim në transportin publik në Shkup

Qytetarët nga 1 nëntori sërish do të mund të blejnë biletë letre për një drejtim në autobusët e transportit publik në Shkup. Kryetari i Shkupit Petre Shilegov sot theksoi se realizimi i tenderit për këtë qëllim është afër përfundimit. Aktualisht është duke u zhvilluar test-periudha, ndërsa çmimi i biletës për një vozitje do të përcaktohet në seancën e nesërme...

Për 7 vite, dyfish është zvogëluar numri i udhëtarëve në transportin ndërurban (infografik)

Me rritjen e numrit të automjeteve dhe rritjes rapide të taksive të paligjshëm, qytetarët e Maqedonisë së Veriut gjithnjë e më rrallë udhëtojnë me autobus mes qyteteve. Ashtu siç tregojnë të dhënat nga Enti Shtetëror i Statistikave, numri i udhëtarëve në transportin ndërurban me autobus është zvogëluar dyfish në 7 vitet e kaluara. Në vitin 2012, me autobusë mes...

Në transport dominojnë automjetet e vjetra – për çdo të ri importojmë nëntë autobusë të vjetër (Infografik)

Edhe pas disa aksidenteve rrugore në vend ku morën pjesë autobusë, transportuesit e Maqedonisë vazhdojnë të importojnë autobusë dhe minibusë nga jashtë. Sipas të dhënave të Drejtorisë së doganave të RMV, në gjashtë muajt e parë të vitit janë importuar 133 autobusë dhe minibusë, nga të cilët 120 veç më janë përdorur në shtetet tjera. Megjithatë, informatat për vitin...

Transporti ndërkomunal në RMV, tre propozime se si qytetarët të jenë më të sigurtë

Rasti i aksidentit të Llaskarcës, i mbingarkesës së autobusëve dhe djegies së autobusëve, ndezi alarmin se, siguria e transportit ndërkomunal është i rrezikuar. Që të shmangen situata të tilla dhe të rritet siguria në komunikacion, inxhinierët rekomandojnë tre ndryshime në procedurën e verifikimit të rregullshmërisë së autobusëve, e kurse transportuesit parashtrim të gjobave ndaj transportuesit dhe stacioneve të kontrollit teknik me pronar...

Скопскиот инспекторат во контрола на градски автобуси

Инспекторатот на Град Скопје денеска вршел контроли на автобусите од градскиот јавен превоз, јави „Порталб“. Мета на градските инспектори биле и ЈСП Скопје и претпријатијата на приватните автобуски превозници  - Слобода Превоз и Макекспрес, потврдил Главниот градски инспектор Мирослав Богдановски. - Имавме поплаки од граѓаните и сега се вршат инспекции на сите автобуси, и од ЈСП и од приватните превозници. Преку...

По несреќата кај Ласкарци вонреден технички преглед и на градските автобуси во Скопје

Во Скопје се вршат вонредни технички прегледи на автобусите за градски превоз, по трагичната автобуска несреќа кај Ласкарци, и поради тоа возниот ред ќе биде проретчен, односно автобусите ќе сообраќаат поретко. Денеска на ред се автобусите од линијата „19“, пишува „Порталб“. Според информациите од Диспечерскиот центар од ЈСП на коишто се повикува порталот, како што ќе биде извршен технички преглед,...