Partia Lliberal- Demokrate e Maqedonisë shprehi ngushëllime deri tek familja dh qytetarët e Federatës ruse për vrasjen e liderit opozitar, Boric Nemcov.

“Liberal për nga bindjes, Nemcov ishte mbrojtës i guximshëm i demokracisë dhe luftëtarë i flakët kundër korrupsionit në vendin e tij. Rusia humbi politikan të fuqishëm dhe të guximshëm të demokracisë, kritik i zëshëm i pushtetit. Shprehim shpresoj se kryerësit e këtij akti qyqar do të zbulohen dhe dënohen. Vrasja e Nemcov tregon sa është e vështirë situata në të cilën gjenden lufëtarët e demokracisë në Rusi, por njëkohësisht duhet të jetë mesazh për të gjithë ne, këtu në Maqedoni, se nuk duhet të devijojmë nga rruga në të cilën jemi nisur, ta bartim Maqedoninë në familjen evropiane dhe NATO. T’ua garantojnë qytetarëve tanë lirinë e shprehjes dhe përcaktimin personale”, thuhet në njoftimin e PLD.