Në atmosferë me tension dhe përleshje të vogël mes protestuesve dhe policisë para godinës së Teatrit “Komedia”, mbaroi protesta e OJQ-ve.

Një incident i vogël ndodhi pasi kreu i partisë “Dinjiteti” Stojançe Angelov iu bëri thirrje të kundërshtojnë policinë, që sipas tij nuk ka të drejtë t’i pengojnë të protestojnë dhe të shprehin revoltën e tyre.

Në tentimin që t’ia ndërrojnë mendjen policisë t’i lëshoj të protestojnë para Info qendrës së BE-së, qytetarët brohoritnin “Lëshoni popullin”, “Nikollçe diktator i vogël” dhe “Jo bisedimeve”.

Njëri prej protestuesve e pyeti policinë: “A jeni njerëz”, “Sa është dënimi me burg për mashtrim zgjedhor” dhe “A do t’ju ngrohin qebet e APJ”?

Në fund të protestët, Angellov iu drejtua policëve duke iu thënë të mendojnë ditët në vazhdim t’ju bashkëngjiten protestuesve.

 

Protesta e qytetarëve filloi nga PSP, vazhdoi para Kuvendit, pas çka protestuesit shkurtë ndaluan para objektit të Ministrisë së drejtësisë, ku edhe hedhën qese me ngjyrë.

Pas Kuvendit ata u drejtuan drejt Qeverisë ku para policisë e lanë parullën “Barazi, drejtësi dhe liri”.

Prej para Qeverisë, ata u nisën drejt Info qendrës së BE-së, por nuk ia dolën të arrijnë atje sepse u ndaluan nga Njësiti për intervenim të shpejtë.