Расправата за буџетот е закажана за 16 ноември во 12 часот.

– Владата го достави дополнетиот предлог за буџетот за 2016 година до Собранието на Република Македонија. Претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски, свика нова пленарна седница за 16 ноември во 12 часот – соопштија од кабинетот на претседателот на парламентот.