Полицајци изрекле 306 санкции за неносење маскa

Фото: Арбнора Мемети

Во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 306 прекршоци, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Отаму апелираат граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата, со цел справување со ковид-19.