Нови игри со трејлери кои излегуваат во овој месец

Star Wars Jedi: Survivor слика превземена од Steam

Ги извоивме најдобрите од новоочекуваните игри со трејлери кои излегуваат месецов (април 2023). 

Star Wars Jedi:Survivor 

https://www.youtube.com/watch?v=bmj3ty-Wt48

Една од најочекуваните игри е Star Wars Jedi: Survivor. Играта излегува на 28 април. Иако првиот дел беше повеќе ѕouls-like игра, вториот дел според досегашните информации повеќе ќе наликува на God of War игра одошто на Souls игра во однос на тешкотијата. Играта може да се купи и пред да излезе на Steam што секако ќе понуди различни козметички бонуси. 

Star Trek Resurgence 

https://www.youtube.com/watch?v=vewx3kN_jwk

Star Trek Resurgence ќе излезе во април, но нема конкретен датум. Се работи за солидна Star Trek игра, која би требало да биде најдобрата досега. Во меѓувреме на Steam со години постои Star Trek ММО за која нема лоши критики, но игрите со еден играч нудат подобра графика и подетална приказна. Во Star Trek Resurgence, еден од ликовите е и најславниот лик од серијалот Спок. Оваа игра е од истите девелопери на Тејлтел игрите кои сега развиваат наративни игри под ново име на фирма Dramatic labs. 

За вештачкото ривалство помеѓу Star Wars и Star Trek имаме споменато и во посебен напис каде се прави паралела и на ривалството помеѓу Марвел и DC. И двата „универзуми” изобилуваат со солидни SF приказни. 

Ghostwire Tokyo 

https://www.youtube.com/watch?v=XWpsAKYa7NQ

Ghostwire Tokyo е одлична сајберпанк игра каде се комбинира технологија со импланти и „опседнување од духови и демони”. Приказната е несомнено интригантна, но и гејмплејот ветува. Излегува на 12 април. Има експлицитни хорор елементи. Ќе биде предизвик за сите играчи што не се плашат од „демонски грдосии”, што само виртуелниот свет на јапонска митологија знае да ги испорача во препознатлив фантазиски стил. 

Monster Hunter Rise : Sunbreak 

https://www.youtube.com/watch?v=QrWN9I0lppk

Оваа игра излегува на 28 април. Со популарноста на Вичер серијалот, во кој главната премиса е ловење чудовишта, најновата Monster Hunter игра нуди победување на босови со вариетите на чудовишта со различни способности и механики. Покрај ловењето со средновековни оружја, има и помодерни и фанатазиски оружја. Колоритна е и делува како анимиран филм. Тоа е игра со ловење чудовишта во која речиси нема хорор елементи, но е попристапна за новите генерации.