Кинотеката со повик до средношколците да учествуваат на „Филмска училница“

Кинотеката на Македонија отвори повик за учество во нивниот проект Филмска училница наменет за средношколците. Овој проект е замислен како интерактивна училница со цел едукација на младите од средните училишта во сите области на филмот.

Идејата е да се поттикне и да се подигне свеста за значењето, влијанието и вредноста на аудио-визуелната уметност. Целта на проектот е учесниците да ги добијат основите на филмското познавање и да добијат основни вештини за создавање на филмови.

Оваа филмска училница ќе биде реализирана со помош од професори од високо образовни филмски школи и професионалци од различни филмски професии.

 

Повик за учество во ФИЛМСКА УЧИЛНИЦА! Испратете ваши податоци на filmskauchilnica@gmail.com #filmskauchilnica Кинотека на Северна Македонија#cinemathequemood 🎥📽🎞

Gepostet von Филмска училница am Mittwoch, 7. Oktober 2020