Малопродажната цена на „евросупер-95“ се зголемува за еден денар за еден литар и ќе изнесува 71,50 денари, одлучи Регулаторната комисија за енергетика на денешната седница, на која ги утврди новите цени на нафтените деривати.

Малопродажните цени на „евродизел“ (Д-Е V) и на екстралесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се намалуваат за 0,50 денари за еден литар во однос на претходно утврдените цени.