Baby Shark стана најгледано видео на YouTube

Фото: pinkfong

Популарната детска песна „Baby Shark“ на 2 ноември стана најгледано видео на YouTube со над 7.1 милијарди прегледи. Со ова оваа песна го надмина претходниот рекорд којшто го држеше „Despacito“ од 4ти август 2017та година. „Baby Shark“ започнала како летна кампинг песна во 2016 година а стана вирална во 2018 година со тогашниот #BabySharkChallenge и претпознатливиот танц што е опишан во видеото.

Компанијата која го изработи конкретното видео за „Baby Shark“ соопшти дека се заблагодарува за поддршката и љубовта на сите оние кои го овозможиле овој успех.

Инаку, оваа детска песничка на „Јутјуб“ може да се најде во стотици различни варијанти, од кои скоро сите бележат милиони прегледи.