fbpx
Таг: Kika Aveiro

таг: Kika Aveiro

Нова епизода на подкастот „Гајле ми е“: Дали во државава има реални можности за младите?

Во новата епизода на подкастот „Гајле ми е“, Кика Авеиро разговара со Ирина Јаневска од здружението за социјални иновации АРНО. Поводот за нивниот разговор е продолжувањето на повикот за аплицирање за програмата за млади претприемачи на RISE Journey до 4-ти октомври но покрај тоа тие зборуваат за реалноста во државата кога станува збор за невработеноста на младите и дали...

„Гајле ми е“ – нов подкаст на Кика Авеиро

Јутуберката и активистка Кика Авеиро го најави незиниот нов подкаст под името „Гајле ми е“. Темата на првата епизода е родовата еднаквост, а за ова Кика зборуваше со Сара Миленковска, политиколог, активист, ко-основач на Stella Network и иницијатор на „Сподели авторка“. „Со овој подкаст сакам да започнеме муабет за теми за кои треба да ни е гајле, теми за кои...

Како (со стил) да се преживее зимата (видео)

„Пошто ситуацијата со воздухот нема абер да се подобри во скоро време, јас ќе ви покажам како да ја преживеете зимата и во исто време да изгледате фешн и тренди“, вели Кика Авеиро во незиното ново видео, во кое на саркастичен начин одговара на моментална ситуација со загаденоста на воздухот. Во видеото таа покажува различни начини како да се стилизираат...

Кое е решението за врсничкото насилство? (видео)

Дали посветуваме доволно време на разговор и изнаоѓање решение за врсничкото насилство? Дали мерките кои се преземаат се вистинскиот чекор кон решавање на проблеот? До какви последици може да се дојде доколку не се преземе соодветна акција? Ова се некои од прашањата кои ги поставува Кика Авеиро во незиното видео. Кика го споделува своето мислење како и искуството на програмата...

Дали децата ни се во депресија? (видео)

Во нејзиното ново видео Кика Авеиро ја покрена темата за менталното здравје меѓу децата. - Најмалиот пациент со депресија има само 7 години. Само 7 години! Знаете ли колку е тоа малку? Овие години треба да им бидат најубавите години на децата, а не да се замараат со депресија - вели Кика. Во видеото таа споделува и повеќе информации за притисоците...

Што сака Генерацијата Z (Видео)

Во нејзиното ново Јутјуб видео, Кика Авеиро ги споделува резултатите од нејзината онлајн анкета на тема „Што сака генерацијата Z“. Во генерацијата Z спаѓаат денешните тинејџери и младите родени од 1997 до 2012 година. „Светот во кој растат денешните млади е сосема различен од светот на предходните генерации. Светот кој го знаеле нашите родители веќе не постои“ - вели...

Во првиот Фаб Лаб на Технолошко-металуршкиот факултет младите иноватори ќе може да развиваат свои продукти

Млади иноватори на возраст од 15 до 29 години ќе можат да развиваат и тестираат иновативни идеи до создавање продукт-прототип во првата лабораторијата за производство и прототипирање Ино Фаб...