„Гајле ми е“ – нов подкаст на Кика Авеиро

Јутуберката и активистка Кика Авеиро го најави незиниот нов подкаст под името „Гајле ми е“. Темата на првата епизода е родовата еднаквост, а за ова Кика зборуваше со Сара Миленковска, политиколог, активист, ко-основач на Stella Network и иницијатор на „Сподели авторка“.

„Со овој подкаст сакам да започнеме муабет за теми за кои треба да ни е гајле, теми за кои треба да зборуваме по дома на каучот, наместо да ги премолчуваме.“ – вели Кика.

Погледнете ја првата епизода: