fbpx
Таг: Гинисов рекорд

таг: Гинисов рекорд

Венецуелски оркестар од 8.573 музичари со нов Гинисов рекорд за свирење на „Словенскиот Марш“ на Чајковски

Венецуелскиот Национален Систем за младински и детски оркестри познат како „Еl Sistema“ го постави новиот Гинисов рекорд за светски најголемиот окрестар што брои 8.573 музичари кои свират заедно, објави Ројтерс. Во видеото кое беше објавено во саботата музичари на возраст од 12 па до 77 години се обединија заедно да ја отсвират пет минутната композиција 'Словенски Марш' на Чајковски. За...

Во првиот Фаб Лаб на Технолошко-металуршкиот факултет младите иноватори ќе може да развиваат свои продукти

Млади иноватори на возраст од 15 до 29 години ќе можат да развиваат и тестираат иновативни идеи до создавање продукт-прототип во првата лабораторијата за производство и прототипирање Ино Фаб...