fbpx
Таг: ер трактор

таг: ер трактор

Имаме три авиони за гаснење пожар, но само еден пилот

Дирекцијата за заштита и спасување на почетокот на сезоната на пожари има три авиони ер-трактор, но само еден активен пилот. Двајца се веќе заминати во пензија, а заради започнатиот изборен процес, Државната комисија за спречување на корупцијата нови вработувања не дозволува. Директорот на Дирекцијата, Беким Максути за Мета.мк потврдува дека оваа институција, клучна за контролирање на илјадници пожари на отворено,...

Ер тракторот полета да го гаси пожарот во Берово, вклучени и хеликоптери на МВР

Дирекцијата за заштита и спасување соопшти дека Ер тракторот, односно специјализираниот авион полета за да помогне во гаснењето на пожарот во беровско. „По појавата на пожар на месноста помеѓу селата Митрашинци и Будинарци во беровско во која е зафатена голема површина со дабова и нискостеблеста шума, Дирекцијата за заштита и спасување се активира со 5 тима за гасење на пожари...

Законот за реорганизација на министерствата го поддржаа 88 пратеници, меѓу кои и од ДУИ

Не е вистина дека за измените на Законот за организација и работа на органите на државната управа, предложен од Мицкоски, гласале 81 пратеник и дека истиот не добил поддршка...