fbpx
Таг: Е-инспектор

таг: Е-инспектор

Мета факт: Во тек е вклучувањето на државните инспекторати во Е-инспектор

Фото: Борче Поповски/Kolektif.mk
Единаесет државни инспекторати се веќе дел од системот Е-инспектор, додека пет чекаат да им се обезбедат технички услови во текот на следните десетина дена. Дигитализацијата на инспекторатите ќе треба да опфати уште 12 инспекциски служби, кои се внатрешни организациски единици на органи на државната управа, но тие ќе се вклучат во електронскиот систем во зависност од реорганизацијата и оптимизацијата...

Инспекторатот за животна средина ќе се дигитализира, предметите за загадувачите ќе бидат на увид на јавноста

Државниот инспекторат за животна средина ќе се дигитализира до крајот на годината, а сите извештаи за извршените контроли кај загадувачите и доделените казни ќе бидат достапни на јавноста. Директорот на ДИЖС, Сретен Стојковски, денеска на прес конференција најави дека со проектот Е-инспектор, освен трансперентност и увид на јавноста, ќе им се овозможи на инспекторите на безбеден начин да ги...

Софтверот „Е-Инспектор“ ќе ја елиминира субјективноста при инспекциските надзори и контроли

Започнува реализацијата на системот „Е-инспектор“, изјави на денешната прес-конференција заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски. Николовски посочи дека за ова дигитализирано и силно оружје во борбата против корупцијата веќе се обезбедени лаптопи, неопходни за дигитално спроведување на надзорите и контролите за трите клучни инспекторати - Државниот пазарен инспекторат, Државниот...

Владата ќе прави процена на интегритетот на министрите, нивните советници и надворешни соработници

Владата во првата половина на годинава, во соработка со УСАИД, ќе спроведе тест за проценка на интегритетот на членовите на Владата и нивните советници и надворешни соработници. Ова го најави вицепремиерот за борба против корупцијата и криминалот Љупчо Николовски на денешната прес-конференција презентирајќи ги идните мерки од владиниот план наречен „Акција 21 - европски стандарди дома“. „Во Новата 2021 година...

Последици од невремето: поплавени куќи и подруми, паднати дрва, уништени автомобили

По вчерашното невреме што ги зафати Скопје, Гостивар и Тетово околу 16.30 часот, од Центарот за управување со кризи (ЦУК), информираа дека на Единствениот повикувачки број за итни случаи...