fbpx
Tag: СредношколскиПленум

tag: СредношколскиПленум

“Plenumi i nxënësve të shkollave të mesme”: testimi ekstern ka shumë parregullsi

Testimi ekstern ka shumë parregullsi dhe lëshime teknike dhe për këtë nxënësit do të degradohen dhe dëmtohen, thonë nga “Plenumi i shkollave të mesme”. “Dita e katërt kur një prej reformave më të dobëta në arsimin e Maqedonisë zbatohet edhe këtë vit. Sërë parregullsish, lëshimesh teknike ndjekin këtë proces edhe këtë vit, për çka deri te “Plenumi i nxënësve të...

Matura do të jepet, arsimit do të bojkotohet, para MASh-it do të protestohet

Maturantët që protestojnë dhe bojkotojnë mësimin do t’i plotësojnë paraqitjet për maturë shtetërore, por nuk do ta ndërpresin bojkotin e arsimit. Ata thonë se paraqitjen i firmosin nga aspekti teknik, thjesht formal, por qëndrojnë në kërkesat sepse nuk është arritur kompromis me kompetentët. Për tre ditët e ardhshme paralajmëruan protesta që do të fillojnë më orën 17 para MASh-it. “Firmosja e...

Takimi mes Plenumit të nxënësve të mesme dhe MASH përfundoi pa marrëveshje

Takimi mes Plenumit të nxënësve të mesme dhe ministrit të arsimit, Abdylaqim Ademi, zëvendësit të tij Spiro Ristevski dhe kryeministrit për çështje ekonomike, Vladimir Peshevski ka përfunduar pas kompromis të arritur, por me marrëveshja të bisedimet mes palëve të përfshira të vazhdojnë. Në ndërkohë, bojkoti i procesit arsimor do të vazhdoj ndërsa nxënësit e shkollave të mesme natën do...

“Plenumi i shkollave të mesme” ftoi Unionin e shkollave të mesme në debat

 “Plenumi i shkollave të mesme” ftoi Unionin e shkollave të mesme në debat publik në të cilin do t’i ballafaqojnë qëndrimet dhe argumentet e tyre dhe në të cilin do të diskutojnë për kërkesat e tyre. “Plenumi i shkollave të mesme dhe lëvizja autonome e cila lufton dhe do të luftoj për të drejtat e të gjithë nxënësve të shkollave...

Nxënësit e shkollave të mesme nesër do të marshojnë kundër reformave jo të mira

Nesër pasdite do të mbahet marshi i parë i shkollave të mesme, për shkak, siç thonë nga “Plenumi i shkollave të mesme”, reformat e këqija në arsim, të cilat e përfshijnë mënyrën e re të maturës shtetërore dhe testimin ekstern, marshi do të filloj në orën 12, te shatërvani i Parkut të qytetit, ndërsa do të mbaroj para Ministrisë...