fbpx
Tag: Provimshtetëror

tag: provimshtetëror

Gruevski : Nëse ekzistojnë argumente thelbësore, do ta tërheqim ligjin

„ “Ligji nuk është sjellë. Faza e parë është kaluar, ka edhe fazë të dytë, ka mundësi për amendamente. Asgjë nuk ka përfunduar. Ne jemi të gatshëm ta tërheqim, dhe sërish ta lëshojmë ligjin në formë të korrigjuar. Mirëpo, duhet të dëgjojmë argument thelbësorë për këtë”, tha kryeministri Nikolla Gruevski në ditarin e lajmeve të Sitlit -Kishte debat serioz, kishte njerëz...

Gruevski : Ju ftuam që të argumentoni e jo të anuloni

Debati për Ligjin e arsimit të lartë filloi në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, por në të nuk marrin pjesë profesorët e “Plenumit të Profesorëve” dhe anëtarët e “Plenumit të Studentëve”. Më herët, me kërkesë të profesorëve, kryeministri Nikolla Gruevski e zhvendosi debatin prej hotelit “Aleksandar Palas” në Kuvendin e R. së Maqedonisë. Kryeministri Nikolla Gruevski tha se shpreson që në...

“Plenumi i Profesorëve” publikoi tabelën me titull hapat më të këqija të Qeverisë për arsimin

Plenumi i Profesorëve sot në faqen e tyre të fejsbukut  publikoi tabelën me titull “Dhjetë hapat më të këqija të Qeverisë së Gruevskit që shkatërruan cilësinë e arsimit të lartë në Maqedoni”.

Brukseli kërkon Qeveria të konsultohet me të gjithë për ligjin për provim shtetëror

Ngjarjet rreth ligjit për provim shtetëror arritën deri te Komisioni evropian i cili përmes përgjigjes me shkrim për “Meta” ka dhënë kahe se “janë të njoftuar me planet të aplikohen ndryshime në arsim”. Komisioni evropian përmes pres-shërbimit të tij informon se Brukseli “i jep rëndësi të madhe përmirësimit të vazhdueshëm të standardeve, megjithatë e rëndësishme është që ato ndryshime të...

LSDM: Qeveria është e frikësuar dhe për këtë miraton ndryshime të përshpejtuara në arsim

Qeveria e Nikolla Gruevskit u frikësua nga “JO-ja” e zëshme për të ashtuquajturin provim shtetëror dhe për këtë vendosi ta promovojnë të dielën, i mbështjellë në një grumbull ndryshimet të përshpejtuara në arsim, për të cilat, për çdo muaj do të duhet ndonjë provim i ri shtetërorë, qëndron në reagimin me shkrim të LSDM-së në konferencën e sotme të...

Universitetet ende kalkulojnë për provimin shtetërorë

Fakultetet  shfrytëzuan ditët e fundit nga afati për harmonizim të qëndrimeve rreth provimit shtetërorë. Pjesa më e madhe e universiteteve tani më janë deklaruar.   Nga Universiteti “Goce Delçev” thanë se për ta provimi shtetëror është i papranueshëm..   -Shteti ka të drejtë të zbatoj provimin shtetëror dhe aty asnjë nuk mund të ndërhyjë. Por, kjo të bëhet pasi që studentët të diplomojnë....