fbpx
Tag: Projekt

tag: projekt

Taseva: Nuk ka vullnet politik për ringjalljen e Ligjit për mbrojtjen e informatorëve

Në asnjë institucion shtetëror në vend nuk zbatohet Ligji për mbrojtjen e informatorëve (whistleblowers), edhe pse është miratuar para saktë një viti, ndërsa nuk ka interes dhe vullnet politik për zbatimin e tij. Kjo ishte tema kryesore e tryezës së sotme të rrumbullakët në suazat e projektit të “Transparencë International Maqedoni” me titull “Ligji për mbrojtjen e dëshmitarëve- përvojat...

Gruevski paralajmëroi ndërtimin e 140 çerdheve

Kreu i VMRO DPMNE-së, Nikolla Gruevski promovoi projekt për ndërtimin e 140 çerdheve për fëmijë, prej të cilave 100 do të jenë tërësisht të reja. Sipas projeksioneve, projekti do të kushtojë 25 milionë euro. Gruevski konsideron se Qeveria në krye me VMRO DPMNE-në vitet e kaluara plotësisht ka kthyer fokusin në rritjen e kapaciteteve për kujdesin e fëmijëve të moshës...

Fondi për inovacione do të mbështesë 15 kompani me 450.000 euro

450 mijë euro do të sigurohen në thirrjen e tretë të Fondit për inovacione dhe zhvillim teknologjik, që do të hapet nesër, ndërsa me to planifikohet të mbështeten 15 ndërmarrje. Drejtorja e Fondit, Jasmina Popovska, bëri të ditur se të gjitha kompanitë e interesuara mund të marrin informacione më të hollësishme në selinë e fondit, në faqen e internetit, si...

Lëvizja për Reforma në PDSh: Maqedonia me ndrysdhimin e Kushtetutës të bëhet shtet binacional

Lëvizja për Reforma në PDSh ka falënderuar gjithë pjesëmarrësit në protestën e 22 prillit. “Konsiderojmë se protesta “Ndal” e 22 prillit ishte nga më të suksesshmet në Maqedoni, të organizuara nga subjekte dhe organizata shqiptare. Kjo për disa arsye; Së pari ne së bashku bëmë thyerjen e imazhit se në këtë shtet ekzistuaka vetëm publikja maqedonase, pra partikularja maqedonase apo thënë...

Edhe sot Gruevski sillej sikur të ishte kryeminstër

VMRO- DPMNE sot organizoi takim për projektin ( e Qeverisë!) "Bli shtëpi për të rinj", që u mbajt në hotelin "Aleksandar palas" dhe në të cilën morën pjesë kryetar i partisë, Nikolla Gruevski. Në takim morën kryetarë të komunave dhe ministra. Projekti "Bli shtëpi për të rinj" e pormovoi Nikolla Gruevskin si kryeministër më 18 dhjetor 2015, dhe filloi të...

Qeveria do të subvencionoj shtëpi sepse në to linden më shumë fëmijë

“Bli shtëpi për të rinjtë” është projekti i ri të cilin Qeveria do ta filloj prej 1 shkurtit të vitit të ardhshëm e që sot në konferencë shtypi e paralajmëroi kryeministri Gruevski. Siç theksoi ai, qëllimi  është të rinjtë të moshës deri 35 vjet më lehtë të bëjnë shtëpi ndërsa projekti përfshin dy modele për financimin e atyre që...

Të hënën në Ministrinë e Financave fillon zyra “ Blejë shtëpi, bli banesë”

Të hënën në Ministrinë e Financave fillon me punë zyra “ Bli shtëpi, bli banesë”  dhe për të gjithë e interesuarit e projektit do të punojë nga ora 10 deri në ora 15. Qytetarët prej atje do të mund të informohen për të gjitha mundësitë që ofron “ Bli shtëpi, bli banesë”, si mjete të pakthyeshme dhe norma të ulëta...